Președintele Klaus Iohannis este încrezător că Parlamentul va găsi "cele mai bune soluții" în privința recunoașterii de către România a drepturilor familiilor formate din cupluri de același sex și admite că această temă este una "complicată".
După ce în urmă cu douăzeci de zile a aprobat o rezoluție ad-hoc prin care se condamnă decizia de a nu mai înregistra copiii cuplurilor de același sex, Parlamentul European critică din nou politicile guvernului italian privind drepturile LGBTQI.
Un dialog deschis cu un grup de tineri: este documentarul "Amin", în care Papa Francisc apare ca protagonist și care va fi difuzat pe "Disney+", relatează agenția italiană de presă Ansa.
În cazul Fedotova și alții împotriva Rusiei, CEDO a decis marți că familiile formate din persoane de același sex trebuie recunoscute legal și protejate de toate statele din Consiliul Europei, inclusiv România.
Parlamentul sloven a adoptat un amendament care autorizează căsătoria cuplurilor de același sex și adopția, în urma unei hotărâri a Curții Constituționale, informează publicația 20minutes.fr.
PMB evocă ”pericolele” la care s-ar putea expune participanții la Bucharest Pride, dacă acesta s-ar desfășura pe Calea Victoriei, acolo unde are loc proiectul ”Străzi deschise”. A aprobat însă un marș al extremei drepte pe această arteră.
Premierul olandez a declarat că ar dori să vadă Ungaria expulzată din UE, dacă va continua să fie împotriva valorilor UE, așa cum a făcut-o cu noua legislație privind homosexualitatea, relatează DutchNews.nl.
Proiectul de lege introdus de autoritățile din Ungaria discriminează în mod clar persoanele pe baza orientării lor sexuale și contravine valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, susține Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.