PMB evocă ”pericolele” la care s-ar putea expune participanții la Bucharest Pride, dacă acesta s-ar desfășura pe Calea Victoriei, acolo unde are loc proiectul ”Străzi deschise”. A aprobat însă un marș al extremei drepte pe această arteră.
Premierul olandez a declarat că ar dori să vadă Ungaria expulzată din UE, dacă va continua să fie împotriva valorilor UE, așa cum a făcut-o cu noua legislație privind homosexualitatea, relatează DutchNews.nl.
Proiectul de lege introdus de autoritățile din Ungaria discriminează în mod clar persoanele pe baza orientării lor sexuale și contravine valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, susține Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.
A 17-a ediție a Bucharest PRIDE, primul festival dedicat comunității LGBTI+ din România, organizat de Asociația ACCEPT încă din 2004, va avea loc anul acesta în perioada 9 - 14 august.
Polonia este cea mai puțin prietenoasă țară din Uniunea Europeană față de comunitatea LGBTI, potrivit indexului Rainbow Europe publicat anual de ILGA-Europe.
Lumea a fost "zdruncinată" de COVID-19 pe parcursul lui 2020, iar pandemia și măsurile adoptate de autorități în general pe glob cu scopul combaterii ei au avut impact asupra tuturor și pe alocuri au agravat inegalitățile și abuzurile existente.
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat miercuri că respectă drepturile fiecărui cetățean de a avea orice orientare dorește, dar a amintit că este un susținător al familiei tradiționale.
Parlamentul European a votat joi o rezoluție prin care declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGTBIQ”, la doi ani după ce autorități locale din Polonia au creat peste o sută de „zone libere de LGBTIQ”.
Mai multe ambasade și reprezentanțe la București își exprimă solidaritatea cu toate persoanele din România care sunt discriminate pe criterii de orientare sexuală, identitate sau expresie de gen și caracteristici sexuale.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.