Cum își folosesc jucătorii de fotbal popularitatea pentru a atrage atenția asupra crizei climatice și a încuraja fanii și industria să facă alegeri mai sustenabile.
Una dintre cele mai digitale comune din România, localitatea Ciugud, are în vedere soluții de iluminat inteligent care să folosească energie produsă prin panouri fotovoltaice și sisteme de reducere a consumului de apă, în proiectarea bazei sportive.
Cum putem face evenimente fotbalistice mai prietenoase cu mediul? Dezbatere în cadrul evenimentului „Fotbal: O pasă strategică pentru un mediu sustenabil”, organizat de Federația Română de Fotbal și EURACTIV.ro.
Ce ar putea face oamenii din sport, vedetele și organizațiile pentru a face să crească activitățile de reciclare, comunicarea pe subiect? Un pas important ar fi să se adune la aceeași masă, consideră Andreea Paul.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.