Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a făcut, în perioada 16-29 martie, controale în zona produselor alimentare obținute prin procesarea laptelui, comercializate pe piața din România.
Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, ca împreună cu Consiliul Concurenței să-i prezinte măsurile discutate și cu fermierii despre tot ceea ce înseamnă industria laptelui.
Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenței, 18 dintre cei 23 de procesatori, respectiv 78%, participă la acordul voluntar temporar pentru reducerea prețului laptelui, aceștia inițiind deja renegocierea contractelor cu comercianții.
Toate marile rețele comerciale au acceptat să participe la acordul voluntar pentru reducerea prețului laptelui, ca urmare a discuțiilor inițiate de Consiliul Concurenței, iar în perioada următoare vor negocia cu fiecare procesator.
Premierul Nicolae Ciucă a avut marți seară o întâlnire cu fermierii, procesatorii și reprezentanții marilor rețele de magazine. Printre decizii se numără reducerea prețului laptelui de consum pentru o perioadă de șase luni
Premierul Nicolae Ciucă a avut joi consultări cu reprezentanți ai industriei alimentare și lanțurilor de magazine și au fost analizate efectele implementării soluțiilor de sprijin stabilite de Guvern, precum și noi măsuri de susținere a acestora.
Fermierii români, crescători de vaci de lapte, sunt disperați și fac un apel de urgență către autorități să stopeze importurile de lapte din Ucraina și alte țări care fac oferte procesatorilor români.
Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat marți că va cere Comisiei Europene un sprijin financiar direct pentru lapte, carne de porc și de pasăre, deoarece fermieri și procesatorii români au stocuri foarte mari din aceste produse.
Președintele Patronatului Laptelui din România, Dorin Cojocaru, a declarat vineri, într-o conferință de profil, că mici producători și unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în lapte pentru a-i da mirosul specific și a înșela consumatorii.
Odată cu începutul unui nou an școlar, programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli va fi reluat în țările UE care participă la el.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.