Fermierii români, crescători de vaci de lapte, sunt disperați și fac un apel de urgență către autorități să stopeze importurile de lapte din Ucraina și alte țări care fac oferte procesatorilor români.
Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat marți că va cere Comisiei Europene un sprijin financiar direct pentru lapte, carne de porc și de pasăre, deoarece fermieri și procesatorii români au stocuri foarte mari din aceste produse.
Președintele Patronatului Laptelui din România, Dorin Cojocaru, a declarat vineri, într-o conferință de profil, că mici producători și unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în lapte pentru a-i da mirosul specific și a înșela consumatorii.
Odată cu începutul unui nou an școlar, programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli va fi reluat în țările UE care participă la el.
În 1994, un tânăr de 21 de ani pornea pe un drum prea puțin bătut în România abia ieșită din comunism. Astăzi este membru al Romanian Bussines Leaders, o comunitate de antreprenori și manageri care-i ajută pe tineri să se lanseze în afaceri.
Fermele din România au început în ultimii ani să folosească roboții de muls pentru a compensa lipsa forței de muncă. La nivel european, lucrurile sunt mult mai avansate, Comisia și PE încurajând automatizarea muncii în agricultură.
În ciuda suprafeței mici, Olanda are unul dintre cele mai performante sectoare agricole din UE, iar fermierii români pot afla secretele eficienței olandeze chiar de la un grup de firme din această țară.
Viorel Ninulescu, fermier din Dolj, ar dori ca statul să construiască sisteme de irigații în zonele în care astfel de sisteme nu există, pentru a sprijini fermele de lapte. După ce a văzut cum e la alții, el ar vrea ca statul român să fie proactiv.
Directorul Asociației Crescătorilor de Vaci "HolsteinRo", Ionuț Lupu, consideră că e nevoie de un sistem de subvenționare total diferențiat între gospodari și fermele industriale pentru a fi competitivi la nivel european.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.