În 1994, un tânăr de 21 de ani pornea pe un drum prea puțin bătut în România abia ieșită din comunism. Astăzi este membru al Romanian Bussines Leaders, o comunitate de antreprenori și manageri care-i ajută pe tineri să se lanseze în afaceri.
Fermele din România au început în ultimii ani să folosească roboții de muls pentru a compensa lipsa forței de muncă. La nivel european, lucrurile sunt mult mai avansate, Comisia și PE încurajând automatizarea muncii în agricultură.
În ciuda suprafeței mici, Olanda are unul dintre cele mai performante sectoare agricole din UE, iar fermierii români pot afla secretele eficienței olandeze chiar de la un grup de firme din această țară.
Viorel Ninulescu, fermier din Dolj, ar dori ca statul să construiască sisteme de irigații în zonele în care astfel de sisteme nu există, pentru a sprijini fermele de lapte. După ce a văzut cum e la alții, el ar vrea ca statul român să fie proactiv.
Directorul Asociației Crescătorilor de Vaci "HolsteinRo", Ionuț Lupu, consideră că e nevoie de un sistem de subvenționare total diferențiat între gospodari și fermele industriale pentru a fi competitivi la nivel european.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.