Fostul președinte Traian Băsescu îi transmite premierului Ludovic Orban "să fugă" la Guvern deoarece România are legislație necesară pentru a lupta împotriva noului coronavirus.
Comisia Europeană a decis să închidă procedura de infringement demarată împotriva României, pentru legislația care favoriza produsele alimentare românești.
Fiecare școală trebuie să aibă un „grup de acțiune anti-bullying”, care trebuie să aibă rolul de „prevenire, identificare și soluționare” a acestui tip de comportament între elevi, prin acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice.
Parlamentul a aprobat o lege inițiată de PSD care blochează vânzarea de acțiuni ale statului timp de doi ani de zile. Motivul oficial: efectele negative în plan economic ale crizei de coronavirus.
După ce au eșuat în a convinge UE să accepte obligația ca supermarketurile să vândă majoritar produse alimentare românești, parlamentarii încearcă să forțeze cumpărătorii (de stat) să nu cumpere produse de import.
Decizie fără precedent în ultimii 30 de ani. O hotărâre de Guvern, cea prin care se declară starea de alertă, este modificată printr-o hotărâre a Parlamentului.
Importurile de energie au crescut semnificativ anul trecut, pe fondul schimbărilor legislative, astfel că România s-a transformat din exportator în importator net de electricitate.
Senatul a respins modificările aduse de PNL celebrei OUG 114 prin prima ordonanță din acest an, care elimina taxa pe activele bancare, suprataxa pe energie, cerințele de capital pentru fondurile de pensii private și desființa fondul suveran.
Companiile de petrol și gaze vor fi obligate să anunțe statul dacă vor să își vândă concesiunea, iar autoritățile române pot opri o eventuală tranzacție de vânzare, pe motiv de siguranță națională, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.