Într-un interviu acordat cotidianului bulgar „24 Chasa”, comisarul european pentru transporturi, Adian Vălean afirmă că: „trebuie să acordăm atenție dezvoltării standardelor de siguranță și să ținem pasul cu evoluțiile tehnologice”.
Comisia Europeană a adoptat astăzi o lege europeană privind libertatea mass-mediei, care cuprinde un nou set de norme menite să protejeze pluralismul și independența mass-mediei în UE.
ANRE a avertizat guvernul într-o notă că ordonanța de urgență adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerțul comunitar cu energie, potrivit unui document consultat de G4Media.
Eurodeputații s-au opus unei propuneri care viza respingerea unor investiții în gaze naturale și energie nucleară în rândul activităților economice durabile.
Comisia Europeană și autoritățile de protecție a consumatorilor îndeamnă WhatsApp să informeze mai bine consumatorii cu privire la politicile sale în materie de date și la actualizările condițiilor de furnizare a serviciilor.
Negociatorii statelor membre UE au ajuns marți la un acord cu Parlamentul European privind regulile comune pentru garantarea unui salariu minim care să asigure „un nivel de trai decent”, chiar dacă suma nu va fi neapărat aceeași în toate țările.
Uniunea Europeană propune prelungirea suspendării regulilor fiscale cu încă un an, din cauza efectelor asupra economiei europene a conflictului din Ucraina, dar analiștii se întreabă dacă nu cumva ar fi timpul de schimbări fundamentale.
Comisia a decis joi să inițieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere Luxemburgului și României.
Comisia a decis joi să trimită România și alte patru state în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru nerespectarea obligației de transpunere a Directivei revizuite a serviciilor mass-media audiovizuale.
Comisia Europeană a adoptat miercuri o reformă a normelor actuale ale UE privind comercializarea la distanță a serviciilor financiare de consum. Propunerea urmează să fie discutată de Consiliu și de Parlamentul European.
Comisia Europeană a adoptat un nou cadru temporar de criză în privința ajutoarelor de stat pentru a permite statelor membre să sprijine economia în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.
Comisia Europeană va atenua temporar reglementările sale anti-cartel astfel încât mii de companii, ale căror lanțuri de aprovizionare au fost întrerupte de sancțiunile impuse Rusiei, s-ar putea alia pentru a cumpăra, furniza sau distribui produse.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.