Guvernul condus de Nicolae Ciucă a definitivat în august 2022 cadrul legislativ pentru operaționalizarea Casei de Comerț Unirea, o inițiativă a Guvernului condus de Viorica Dăncilă, dar care a eșuat încă de la început.
Într-o rezoluție adoptată marți, eurodeputații solicită mai multe resurse financiare și simplificarea programului UE de distribuție de fructe, legume, lapte și produse lactate în școli.
Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind reglementarea modalității de raportare a stocurilor la produsele agricole.
Odată cu începutul unui nou an școlar, programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli va fi reluat în țările UE care participă la el.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a virat în conturile Direcțiilor Agricole Județene suma totală de 201,5 milioane lei, reprezentând plata beneficiarilor înscriși în programul de sprijin pentru tomate din Ciclul I.
Legumele și fructele din producția autohtonă, comercializate în piețele agroalimentare din întreaga țară, sunt sigure pentru consum și nu conțin reziduuri de pesticide peste limitele maxime admise, susține Ministerul Agriculturii.
Plățile pentru beneficiarii programului de tomate au început, anunță Ministerul Agriculturii, care spune că a virat deja 3 milioane de lei destinate unui număr de 214 fermieri.
Sute de TIR-uri care transportă fructe și legume din import sunt blocate de câteva ore la intrarea în România, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut ANAF și vameșilor să verifice fiecare astfel de transport.
Programul Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli se reia odată cu începerea anului școlar în statele membre participante. Toate statele membre participă la acest program.
Pentru susținerea producătorilor agricoli care cultivă tomate în spații protejate Guvernul alocă 180 de milioane de lei, un buget similar cu cel din 2017, dar numărul fermierilor doritori să intre în program s-a dublat, spune ministrul Petre Daea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.