Liceele agricole au pregătit pentru anul școlar 2024–2025 oferte educaționale orientate către dezvoltarea viitorilor fermieri și specialiști din agricultură, anunță World Vision Romania.
În perioada 26-30 aprilie are loc Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură - Creșterea animalelor și Cultura plantelor care va fi găzduită de către Liceul Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu.
15 licee au fost declarate câștigătoare ale granturilor "Mândru să fiu Fermier", care promovează Agricultura 4.0, oferite de fundația World Vision România cu sprijinul BNP Paribas Leasing Solutions.
Doar circa 3.400 de elevi ai liceelor agricole au participat în perioada 2020-2022 la stagii de practică în cadrul unor parteneriate cu companii private, arată un studiu recent. România are în jur de 16.000 de elevi în licee agricole.
Cifra de școlarizare pentru nivelul liceal (învățământ de zi) va fi cu 14.000 de locuri mai mică în anul școlar 2021-2022, conform proiectului de hotărâre de guvern pus în consultare publică de Ministerul educației, atrage atenția World Vision.
Ministerul agriculturii și dezvoltării rurale se află în plin proces de semnare a contractelor de finanțare pentru investiții specifice și asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un număr de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol.
Cererea pentru specialiști în agricultură e mare, însă liceele agricole nu se bucură de prea multă popularitate în rândul părinților și copiilor. Directoarea unui liceu agricol din Ilfov și-a propus să schimbe percepția: "Toată lumea fuge de sapă".
Susținut de Romanian American Foundation, programul demarat în 2015 a sprijinit liceele agricole să ofere programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri și antreprenori.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.