Reprezentanța Comisiei Europene în România publică pe pagina sa de Facebook o statistică privind importurile de mazăre ale UE, în contextul în care Poliția română l-a adus luni seara pe Radu Mazăre din Madagascar.
Ministrul Justiției spune că instanța prahoveană a avut nevoie de două săptămâni pentru a trimite documentele solicitate. Tudorel Toader spune că nu s-a întâlnit cu Sebastian Ghiță la Belgrad.
Un mandat de arestare în lipsă a fost emis de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție pe numele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre. Decizia a fost luată pentru că Mazăre a încălcat termenii controlului judiciar impus.
Condamnat la 10 ani de închisoare, omul de afaceri Genică Boerică a fost prins la Milano și adus în țară în noaptea de luni spre marți, anunță Poliția Română.
Cazul lui Puiu Popoviciu sau cel al lui Sebastian Ghiță sunt doar două dintr-un lung șir de dispariții subite ale unor șmecheri care au fentat arestul sau închisoarea. Mulți au fost readuși acasă și au mers după gratii. Tot mulți sunt liberi și acum.
Înalta Curte de Casație și Justiție a luat act de retragerea contestației procurorilor la decizia de punere în libertate a activistei Nalan Oral, care are statut de refugiat politic în Belgia, reținută în urmă cu două săptămâni în România.
Judecătorii de la Curtea Supremă eu emis marți un mandat de arestarepreventivă în lipsă pe numele fostului deputat PSD Sebastian Ghiță. Este al treilea mandat, dar Ghiță este liber în Belgrad după ce a plătit 200.000 de euro cauțiune.
Curtea Supremă din Serbia a dispus eliberarea lui Sebastian Ghiță din arest contra unei cauțiuni în valoare de 200.000 de euro. Judecătorii au dispus reținerea pașaportului acestuia și i-au interzis să părăsească Belgradul.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.