Miniștrii de externe din 11 state membre, inclusiv România, propun includerea pe agenda Consiliului Afaceri Externe a unei dezbateri privind conflictele prelungite din regiunea Mării Negre.
Președintele Klaus Iohannis l-a primit vineri pe comandantul suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și Comandant al Forțelor SUA în Europa, generalul Tod D. Wolters, aflat în vizită în România.
Turcia a descoperit în perimetrul Tuna-1 din Marea Neagră circa 320 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, a anunțat vineri președintele Recep Erdogan.
Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 a lansat un material ce conține câteva idei de călătorie pentru a descoperi proiectele din Primul apel de propuneri de proiecte.
Pentru prima dată după 3 ani de zile, rezultatele sesiunii de monitorizare a plajelor arată că litoralul românesc a fost în 2020 cel mai curat din 2017.
După un summit aniversar destul de agitat, în urma căruia nu au fost rezolvate neînțelegerile dintre aliați, Declarația finală a reuniunii reafirmă legătura transatlantică durabilă.
Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, că Marea Neagă "rămâne o sursă importantă de instabilitate".
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit marți, la Washington, cu Mike Pence, vicepreședinte SUA, pe care l-a invitat să facă o vizită oficială în România.
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a avut luni o întâlnire oficială de lucru, la Washington, cu secretarul de Stat american, Michael Pompeo. Comunicatele MAE și ale Departamentului de Stat spun povești diferite despre această întrevedere.
George Ciamba a transmis angajamentul Bucureștiului pentru aprofundarea dimensiunilor politice și economice ale Parteneriatului Strategic România-SUA,într-o întrevedere cu o delegație comună a Departamentului de Stat și a Departamentului Trezoreriei.
OMV Petrom și-a planificat pentru acest an investiții de circa 3,7 miliarde de lei, în scădere cu 17% față de nivelul de anul trecut, ca urmare a instabilității recente privind mediul de reglementare, relatează Agerpres.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.