Proiectul Mării Negre unește Azerbaidjanul, Georgia, România și Ungaria incluzând construirea unui cablu electric subacvatic de 1.195 km lungime pentru a transmite până la 4 gigawați de energie verde, potrivit news.az.
Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, o echipă de scafandri de luptă EOD din cadrul Forțelor Navale Române, precum și un elicopter PUMA Naval caută joi o posibilă mină marină care ar pluti în derivă în Marea Neagră.
Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 21 februarie 2024, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.
Ministrul adjunct al Apărării din Bulgaria, Atanas Zaprianov, semnează joi, la Istanbul, un memorandum între guvernele Bulgariei, României și Turciei privind înființarea unui grup naval de deminare în Marea Neagră (MCM Marea Neagră).
Președintele Klaus Iohannis a avut marți o discuție telefonică cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, despre situația de securitate din Ucraina și din regiune, în special la Marea Neagră.
Proiectul de lege pentru amplasarea instalațiilor eoliene în Marea Neagră în regiunea Șabla a făcut să sară în sus comunitatea de pescari din partea de nord a litoralului bulgăresc al Mării Negre, scrie 24 Chasa.
Președintele Klaus Iohannis a transmis luni, printr-un consilier, un mesaj cu prilejul operaționalizării complete a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est din Sibiu.
Katalin Novak a "semnalat" miercuri intenția Ungariei de a cumpăra gaze din Neptun Deep. Această resursă ar putea fi exploatată în curând, a spus și președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Budapesta.
Marea Britanie a acuzat Rusia că are în vedere să vizeze nave civile în Marea Neagră pentru a împiedica exportul de cereale ucrainene, potrivit Le Point.
Rumen Radev a declarat că Marea Neagră este acum o zonă militarizată. Declarația sa vine după descoperirea unei drone, care avea atașată o mină, lângă satul bulgar Tiulenovo, relatează publicația Dnevnik.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.