Blocul Național Sindical (BNS) a organizat miercuri un protest în fața sediului Guvernului, cerând măsuri pentru compensarea efectelor economice ale războiului din Ucraina.
Ploaia și lapovița nu i-au oprit pe români să vină din Cluj, Iași, Timișoara, dar și din alte orașe ale țării pentru a protesta din nou împotriva corupției și a actualei clase politice. Unii au venit pe jos de la sute de kilometri depărtare.
Mii de persoane au protestat duminică, în București și în peste 80 de alte orașe din România și din străinătate. Manifestațiile s-au reunit sub sloganul „STOP Legile Justiției! Nu scăpați!”.
Proteste față de proiectele de modificare a Legilor Justiției sunt anunțate pentru duminică seară în București și în alte orașe din țară și din diaspora. În București, protestul este programat să înceapă la ora 18:00 în Piața Victoriei.
Angajații din Finanțe au declanșat luni dimineața un protest spontan la nivel întregii țări, aceștia fiind nemulțumiți de proiectul Legii salarizării bugetare. Vameșii se alătură protestului, controlând toate mijloacele de transport.
Peste 1.000 de polițiști au protestat, sâmbătă, de Ziua Poliției Române, în fața Ministerului Afacerilor Interne, nemulțumiți de nivelul de salarizare comparativ cu alte sectoare bugetare. Polițiștii s-au mutat apoi la Guvern.
Sindicaliștii din Poliție vor picheta Ministerul Muncii în zilele de 23 și 24 martie, iar în 25 martie vor organiza un marș de protest, a anunțat luni, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, înainte de întâlnirea cu ministrul Muncii.
România este unul dintre cele mai corupte state din Europa, iar darea de mită este des întâlnită în administrația de stat și în alte domenii ale vieții publice, scrie Reuters în materialul publicat după ce Guvernul a adoptat modificarea Codului Penal
Grupul de Inițiativă Civică Floreasca organizează sâmbătă, un marș de protest ce are ca scop sensibilizarea autorităților publice cu privire la dezvoltarea urbană haotică din cartierul bucureștean Floreasca.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.