Comisia Europeană a anunțat miercuri că a semnat cu compania farmaceutică Eli Lilly un contract-cadru de achiziție comună vizând furnizarea unui tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienții afectați de noul coronavirus.
Producătorul de medicamente Terapia Cluj va fabrica, începând din aprilie, FluGuard (Favipiravir) în România, în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală.
Accesibilitate, disponibilitate și sustenabilitate sunt principalele cuvinte cheie din noua strategie farmaceutică a UE, care urmează să fie publicată miercuri (25 noiembrie), scrie EURACTIV.com, care a obținut o copie a documentului.
Banca Europeană de Investiții investește 30 de milioane de euro pentru a sprijini strategia de inovare a EryDel, companie care dezvoltă și comercializează terapii derivate din tehnologia sa care utilizează globule roșii pentru tratarea bolilor rare.
România va beneficia de o cantitate de 25.157 flacoane Veklury (Remdesivir) pentru tratarea pacienților cu COVID-19, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu producătorul medicamentului, a anunțat Ministerul Sănătății.
Directorul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara spune că în oraș au început să crească din nou numărul de cazuri noi, iar medicii luptă și cu inconștiența multor pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos.
Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași a făcut, la începutul lunii iulie, primele livrări pentru două medicamente antiinfecțioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie și SUA.
Comisia Europeană a acordat o autorizație de introducere pe piață condiționată pentru medicamentul Remdesivir, care devine astfel primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.