Țările din Uniunea Europeană pot solicita fonduri suplimentare pentru transporturile de bunuri esențiale și pentru deplasarea echipelor medicale și a pacienților afectați de coronavirus.
OMS salută rezultatele preliminare referitoare la utilizarea dexametazonei în tratarea pacienților cu COVID-19 aflați in stare critică, directorul OMS precizând că dexametazona e primul tratament care reduce mortalitatea pacienților cu COVID-19.
Comisarul european pentru comerț, Phil Hogan, a prezentat unui grup de parteneri ai Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) ideile Comisiei Europene privind o inițiativă internațională de facilitare a comerțului cu produse medicale.
MAE și Ministerul sănătății anunță primirea unei donații din partea Guvernului Japoniei, constând într-un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), medicament experimental dezvoltat de Toyama Chemical pentru tratarea pacienților cu COVID-19.
RescEU, care face parte din mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene, va fi consolidat în mod semnificativ, cu 2 miliarde de euro în perioada 2021-2027, pentru a se crea rezerve de echipamente strategice care să acopere diferite urgențe.
Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara spune că noua schemă de tratament pentru pacienții infectați cu coronavirus, care include anticoagulante, antivirale și antiinflamatorii, a început să funcționeze.
CE a anunțat că 8 proiecte de cercetare la scară largă, menite să dezvolte tratamente și metode de diagnosticare pentru coronavirus, au fost selectate în cadrul unei cereri accelerate de propuneri lansate de Inițiativa privind medicamente inovatoare.
O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului apărării naționale și Ministerului sănătății a plecat joi în Republica Moldova pentru a ajuta echipele medicale din țara vecină în lupta împotriva COVID-19.
Comisia a propus activarea, la 2 aprilie, a Instrumentului pentru sprijin de urgență al UE, pentru a sprijini în mod direct sistemele de sănătate din țările UE în lupta lor împotriva pandemiei de coronavirus. Consiliul și-a dat acordul astăzi.
Doar 12,81% dintre angajații din sistemul sanitar spun că unitatea pentru care lucrează are suficiente echipamente de protecție, potrivit unui sondaj realizat de Federația Solidaritatea Sanitară.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.