În 2022, un număr de 69.279 de medici au absolvit în UE, adică 15,5 absolvenți de medicină la fiecare 100.000 de locuitori, potrivit unor date Eurostat.
Consiliul UE a adoptat luni noi norme menite să îmbunătățească siguranța și calitatea sângelui, țesuturilor și celulelor utilizate în asistența medicală și să faciliteze circulația transfrontalieră a acestor substanțe în UE.
A fost demarat studiul de piață pentru construcția primului Centru Național de Protonoterapie din Europa de Sud-Est. Aceasta va fi cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici derulată în România.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni că România va primi de la Coreea de Sud o donație de echipamente medicale și IT în valoare de aproximativ opt milioane de dolari, informează Agerpres.
Un proiect de cercetare de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a ajuns să dezvolte roboți cu aplicații medicale care deja sunt folosiți în spitale. Roboții nu înlocuiesc personalul medical, dar îi eficientizează munca.
Cercetătorii Harvey J. Alter, Michael Houghton și Charles M. Rice au fost desemnați luni laureații premiului Nobel pentru medicină pe anul 2020 pentru descoperirea virusului hepatitei C.
Persoanele cu diabet zaharat sunt mai vulnerabile la infecția cu SARS COV-2. Conf. dr. Anca Pantea Stoian, vicepreședinta Comisiei Naționale de Diabet, transmite o serie de recomandări pacienților cu diabet, pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.
Comisia Europeană e interesată de propuneri de proiecte care să ajute la rezolvarea unor viitoare situații de criză create de pandemii, precum cea de COVID-19.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.