România și Bulgaria speră ca, în curând, să ridice două noi hidrocentrale pe Dunăre în pofida unor îngrijorări crescânde legate de impactul acestora asupra mediului și asupra siguranței de ordin nuclear, conform Euronews.com.
Potrivit unui studiu realizat pentru Parlamentul European, Planurile strategice naționale pentru PAC din majoritatea statelor membre ale UE pun pe primul plan sprijinirea financiară a fermelor, în detrimentul măsurilor de mediu.
"În Europa celor 27, vânzările de pesticide au rămas relativ stabile, la aproximativ 350.000 de tone pe an între 2011 și 2020", indică Agenția Europeană de Mediu (AEM), transmite Le Figaro.
Cresc costurile: renunțarea la tradiționalele cutii de carton și introducerea ambalajelor din plastic reutilizabile în comerțul electronic, într-o țară precum Germania, ar duce la creșterea costurilor cu 50-200%, spune firma de consultanță McKinsey.
Ministrul protecției mediului și resurselor naturale, Ruslan Strileț, a declarat că, în anul în care a avut loc războiul ruso-ucrainean la scară largă, agresorul rus a provocat daune de aproape 1,9 trilioane de hrivne asupra mediului din Ucraina.
Google anunță lansarea opțiunii de rută ecologică în aplicația Maps, în 40 de țări din Europa, inclusiv România. Utilizatorii pot alege să ajungă la destinație pe ruta cu cel mai mic consum, ceea ce înseamnă economie și reducere a emisiilor.
Comisia Europeană a publicat joi cea de a treia evaluare a punerii în aplicare a politicilor de mediu (EIR). România nu stă deloc bine la niciun capitol, progresele fiind ”limitate” față de precedenta evaluare.
Parlamentul European a aprobat miercuri un proiect legislativ ce ar interzice din anul 2035 comercializarea vehiculelor noi care emit dioxid de carbon, ceea ce ar însemna oprirea vânzării pe piața UE a mașinilor noi cu motoare cu combustie internă.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.