Doi cetățeni moldoveni condamnați la închisoare în Rusia au fost înrolați anul trecut de gruparea de mercenari Wagner și trimiși la război în Ucraina, dezvăluie Rise Moldova.
Luptătorii grupului paramilitar rus Wagner, constrânși să plece în Belarus după rebeliunea lor eșuată în Rusia la sfârșitul lunii iunie, se vor antrena împreună cu forțele speciale ale acestei țări, aliată a Moscovei, a anunțat joi Minskul.
Povestea inimii frânte dintre Kremlin și Grupul Wagner pare în fiecare zi mai aproape de reconciliere. Și așa cum se întâmplă adesea, se face cu surle și trâmbițe.
Media ruse au difuzat miercuri seara imagini de la percheziția din vila șefului grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, întreprinsă la Sankt-Petersburg în timpul tentativei sale de rebeliune armată, la sfârșitul lui iunie, informează joi AFP.
Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia "va continua să reziste" în fața "presiunilor externe" și a "sancțiunilor", în timpul unui summit la distanță al Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO), scrie La Razon.
Scurta rebeliune armată de săptămâna trecută a demonstrat slăbiciunea președintelui Vladimir Putin și sprijinul tot mai slab de care se bucură din partea rușilor, afirmă președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat CNN.
Șefului grupului rusesc de mercenari, care pornise în marș spre Moscova, i s-au blocat toate conturile de pe internet, iar așa-zisa ”fabrică de troli” i-a fost și ea blocată, scrie The Observer.
Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, și-a înmulțit declarațiile prin care își atribuie meritul soluționării pașnice a crizei declanșate în Rusia de Evgheni Prigojin, relatează France 24.
Cei mai importanți generali din Rusia au dispărut din spațiul public după rebeliunea eșuată a mercenarilor grupului Wagner care viza răsturnarea conducerii militare ruse, pe fondul dorinței președintelui Vladimir Putin de a-și reafirma autoritatea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.