Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, în cadrul ceremoniei organizate de Ziua Unirii Principatelor Române, despre alegerile din 2024 și datoria pe care o au oamenii "de a alege politicienii care să servească cu devotament națiunea".
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, la Iași, de Ziua Unirii Principatelor, că "România și întreaga lume liberă se află într-un moment de răscruce pentru destinul lor", însă drumul pe care mergem, "deși este greu, este cel corect".
Liderul extremist AUR, George Simion, a transmis, în cadrul conferinței „Suveranitate națională "1859 – 2024. Arc peste timp”, organizată la Iași, că "lupta pentru suveranitate națională trebuie repornită".
Premierul Marcel Ciolacu a transmis miercuri, la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, că Unirea pe care marele Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei, lăudându-se și cu alte măsuri pe care Guvernul său le ia.
Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au fost huiduiți vineri la Iași, unde au participat la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.
Cele două foste principate, Moldova și Țara Românească, sunt mai separate decât oricând din punct de vedere economic la 161 de ani de la momentul la care au ales să se unească, potrivit unei analize realizată de compania de consultanță Frames.
În discursul cu ocazia Micii Uniri, președintele a făcut o paralelă cu prezentul, lăudând atitudinea oamenilor care ies pe stradă pentru a-și exprima nemulțumirea și atrăgând atenția guvernanților că trebuie să fie mai atenți la cerințelor lor.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.