Apicultorii români solicită autorităților acordarea unui sprijin financiar de 10 euro/familia de albine, având în vedere dificultățile majore cu care se confruntă sectorul din cauza condițiilor meteorologice extreme din 2024.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până pe 31 iulie pot depune cererile de plată și documentele pentru intervențiile aferente sectorului apicol din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027.
Carlos Guillermo Aguirre Aguilar, președintele Federației Gastronomice din Yucatan, a declarat că, în recentul său turneu în mai multe țări europene pentru promovarea gastronomiei locale, s-a deschis un canal pentru a începe exportul de miere.
În 2023, statele membre ale UE au importat 163.700 tone de miere naturală din țări din afara Uniunii, în valoare de 359,3 milioane de euro, potrivit unor date prezentate luni de Eurostat.
DNA Pitești a dispus trimiterea în judecată a 21 de apicultori, acuzați de săvârșirea unor infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru a obține fonduri europene.
Revizuirea directivelor privind micul dejun va ajuta consumatorii să ia decizii informate și mai sănătoase cu privire la produse precum mierea, sucul de fructe, gemurile și marmeladele.
Guvernul României a adoptat joi două ordonanțe de urgență privind instituirea unor scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite de apicultori în 2023 și fermierii care cultivă tomate și usturoi.
Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de OUG privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de război.
Parlamentul European și statele membre au încheiat un acord marți seara cu privire la așa-numita „directivă a micului dejun”, care include îmbunătățirea transparenței cu privire la originea mierii, unul dintre cele mai falsificate produse alimentare.
Albinele de vară trăiesc 35 de zile. Cele iernatice adună în corp doze infime de chimicale, până mor fără să apuce să crească o nouă generație. Altele uită să se întoarcă de la flori. Urmărește partea a II-a a reportajului To BEE or not to BEE.
Albinele de vară trăiesc 35 de zile. Cele care ar urma să treacă iarna ingerează chimicale în doze mici, până nu mai rezistă și nu mai pot crește o nouă generație. Sunt și altele, care în urma chimicalelor, nu mai știu să se întoarcă de la flori.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.