Parlamentul polonez a votat în favoarea unui referendum privind imigrația care se va desfășura în aceeași zi cu alegerile legislative, pe 15 octombrie.
A avut loc un șir de puciuri care nu poate fi ignorat și pus pe seama fricțiunilor politice obișnuite din niște țări predispuse la dezordine - ele au consecințe grave, comentează The Telegraph.
Stupoare miercuri dimineață în fața primului centru de primire din via Traves, Torino,unde marți seară cineva a postat afișe în limbile franceză, engleză și arabă pentru a-i convinge pe migranți să se întoarcă în țările lor de origine.
În decembrie 2002, votul Consiliului UE în vederea primirii Bulgariei, Croației și României în Spațiul Schengen de liberă circulație ar fi urmat să devină un moment victorios pentru organizație.
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, s-a dus la Viena pentru a discuta cu omologul austriac, Gerhard Karner, despre aderarea României la Spațiul Schengen. Poziția Austriei însă rămâne neschimbată: Nu e momentul extinderii Schengen.
Actualul guvern finlandez vrea să facă neatractivă migrația ilegală către țara nordică, mai demult considerată un paradis liberal, notează Infomigrants.net.
Ministerul de Interne din Italia a publicat un bilanț al situației ordinii publice, comparând primele șapte luni ale anului cu aceeași perioadă din 2022. Potrivit datelor oficiale, numărul debarcările de migranți s-a dublat.
În timp ce șase afgani au murit sâmbătă după scufundarea bărcii cu care traversau Canalul Mânecii, guvernul britanic și-a înăsprit condițiile de primire și a adoptat un discurs foarte ferm, relatează Le Monde.
Noul acord dintre Marea Britanie și Turcia pentru combaterea imigrației prevede întreruperea aprovizionării cu bărci și colaborarea între serviciile de informații.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.