Summitul, care va dura două zile, ar putea fi unul foarte important pentru Uniunea Europeană, pentru că deja există rupturi între state și în unitatea UE, în contextul presiunilor tot mai mari dinspre Rusia și SUA.
Într-o întâlnire la Bruxelles cu jurnaliști români, eurodeputații PPE Siegfried Mureșan, Marian-Jean Marinescu, Iuliu Winkler, Cristian Preda și Daniel Buda au vorbit despre viitorul Uniunii Europene, dar și despre viziunea și rolul jucat de PE.
Cetățenii din Uniunea Europeană reprezintă 11% din angajații din sectorul industrial din Marea Britanie, potrivit datelor oficiale publicate de Oficiul Național pentru Statistică (ONS), relatează BBC Online.
Zeci de rețele de intermediari din Republica Moldova și Ucraina au preluat, practic, controlul asupra procesului de perfectare și reperfectare a actelor românești de identitate pentru moldoveni și ucraineni.
Marea Britanie are în vedere introducerea unei taxe anuale "de abilități de imigrare" de 1.000 de lire, după Brexit, pentru fiecare muncitor calificat dintr-un stat membru al UE recrutat de către un angajator britanic, scrie EurActiv.com.
În încercarea de a convinge românii din străinătate să devină antreprenori la ei acasă, statul le-ar putea oferi până la 50.000 de euro celor care se întorc să înceapă o afacere.
Economia românească va face față mai bine decât alte țări europene posibilei ieșiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar atât leul cât și exportatorii vor avea de suferit în cazul unui Brexit.
Președintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a avertizat pe migranții economici să nu mai vină în Europa. El a promis că reglementările Schengen vor fi aplicate din nou.
Grecia a deschis un centru de primire, primul dintre așa numitele „hotspots” pe insula Lesbos, transmit agențiile de știri. Noii sosiți vor fi separați în două categorii: refugiați și migranți economici.
Miniștrii de Interne au decis, joi, în Consiliul JAI, să accelereze procesul de repatriere a imigranților economici și să întărească frontierele externe ale Uniunii Europene.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.