De la 1 ianuarie, Marea Britanie devine un stat terț pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, întrerupând relații sudate în ani de apartenență la blocul comunitar.
Ziua de miercuri, 16 septembrie, marchează începutul celei de a 19-a Săptămâni Europene a Mobilității, campania anuală a Comisiei Europene care promovează mobilitatea urbană curată și durabilă.
O parte dintre noii membri UE consideră că prevederile Pachetului Mobilitate sunt disproporționate și afectează negativ competitivitatea companiilor din sectorul transportului rutier.
Consiliul UE a adoptat marți Pachetul Mobilitate, care aduce schimbări majore în sectorul transportului rutier din Uniune. Statele estice, inclusiv România, consideră că sunt dezavantajate de modificările din acest pachet legislativ.
UE ar trebui să pună la dispoziție mai multe fonduri pentru a permite mișcarea mai rapidă a forțelor militare în Europa, susțin miniștrii apărării din patru state est-europene, membre ale blocului comunitar și NATO.
România și Bulgaria sunt statele membre cele mai nemulțumite de Pachetul Mobilitate 1, care afectează în special transportatorii rutieri din cele două țări.
Comisiile reunite de afaceri europene din Parlamentul României au avizat marți pozitiv propunerea Guvernului de comisar european pentru Transporturi, în persoana europarlamentarului PNL Adina Vălean. Ea a primit 25 de voturi "pentru".
Piața locală a platformelor digitale de mobilitate urbană este de aproximativ 1,6 miliarde de lei și generează beneficii economice de peste 1 miliard de lei, fiind complementară serviciilor de taximetrie, arată un studiu PwC România.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a anunțat miercuri că votul pe cele trei directive din Pachetul Mobilitate va fi amânat pentru 1 aprilie, iar cele trei rapoarte vor fi retrimise la Comisia pentru Transport și Turism (TRAN).
Premiul Sustainable Urban Mobility Planning (SUMP) 2018 a fost acordat orașului din România pentru viziunea clară de planificare, strategia robustă de finanțare și obiectivele măsurabile.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.