Curtea Constituțională a decis joi că legea care modifică Codul Penal este parțial neconstituțională. Printre infracțiunile redefinite și nu respectă Constituția: abuzul în serviciu, traficul de influență.
Modificările controversate aduse de PSD și ALDE Codului penal și Codului de Procedură Penală trebuiesc refăcute, fiind de calitate slabă. Mai mult, majoritatea aduce atingere luptei împotriva corupției și statului de drept.
Ministrul Justiției spune că experții au reținut faptul că a fost rezolvată temporar problema pensionării magistraților, dar vor ca acea prevedere să fie abrogată.
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a comentat declarațiile dure ale prim vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Lazăr a spus că modificările legislative din ultimii aproape doi ani pun presiune pe instituțiile judiciare.
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a vorbit luni despre modificările aduse de Parlament legilor justiției, afirmând că acestea "amenință să întoarcă timpul la începutul anilor 2000, când Justiția era afectată de corupție și influență politică".
Dragnea e cu spatele zid, iar șansele lui de supraviețuire ca lider al PSD se micșorează odată cu încărcarea puștilor în PSD. Distrugerea Justiției și a legilor penale, condusă până acum de Dragnea, va continua. E principalul țel a partidului.
În ultima zi de discuții cu oficialii români în vederea pregătirii unei opinii, delegația Comisiei de la Veneția s-a întâlnit cu șefa interimară a DNA, șeful DIICOT și adjuctul procurorului general al României.
Joi și vineri, membrii Comisiei de la Veneția vor discuta la București despre modificările controversate aduse de PSD și ALDE la codurile penale. Delegația se va întâlni cu mai mulți oficiali români.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.