Mai mulți muncitori români de la o companie de prelucrare a cărnii din Perthshire, Marea Britanie, au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.
Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Madrid a fost notificată ieri cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a unor cetățeni români care lucrează la o fermă.
Autoritățile bavareze au inițiat o procedură de repatriere voluntară a românilor care au trei teste negative succesive pentru SARS-CoV-2, precum și a celor care au încheiat perioada de izolare.
Autoritățile germane au anunțat luni că mai mulți angajați au unei ferme din regiunea Dingolfing-Landau au fost testați pozitiv. Printre ei se află și români.
În condițiile în care rata infectărilor cu COVID-19 e în creștere din nou, politicienii germani cer un test obligatoriu pe aeroport pentru cei care revin din concediu.
MAE precizează că autoritățile germane au notificat Consulatul General al României la Bonn cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din Swisttal, Germania.
În total, 58 de cetățeni români care lucrează la o fermă din Marea Britanie au fost testați pozitiv cu COVID-19, a anunțat marți Ministerul de externe.
Guvernul german a criticat vineri stigmatizarea oamenilor infectați cu Sars-CoV-2 din landul Renania de Nord-Vestfalia, considerând că e ”complet inacceptabil”, a declarat Steffen Seibert, purtător de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.
Ore suplimentare neplătite, dureri, presiuni din partea șefilor: un român care a lucrat timp de doi ani la Tönnies povestește despre condițiile precare de lucru și de cazare ale muncitorilor subcontractori, relatează Deutsche Welle.
Până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Germania, a anunțat joi MAE.
Tratamentul muncitorilor de la Tönnies, principalul producător de carne de porc din Germania, este criticat de ani buni. Dar abia acum, pe fondul pandemiei de Sars-CoV-2, pare să se producă o schimbare.
Inspecția Muncii din landul Austriei Inferioare a efectuat pe 16 iunie un control la o fermă, în urma apariției în mass-media a unor infomații privind condițiile în care muncesc mai mulți români și a sesizării Ambasadei României la Viena.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.