La aproape un an de la dispariția Mahsei Amini, bătută până la moarte de poliția moravurilor pentru că nu a purtat corect vălul, în Iran mișcarea de protest continuă să fie activă, în ciuda represiunii dure a regimului.
Un bărbat a călcat în picioare Coranul joi în fața ambasadei Irakului la Stockholm, a constatat o jurnalistă a AFP, dar a renunțat să-i dea foc, așa cum anunțase, provocând furia musulmanilor, care au incendiat recent amabasada Suediei la Bagdad.
Revenirea Siriei ca membru al Ligii Arabe este, evident, sfârșitul simbolic al mișcării de masă arabe numită Primăvara Arabă. A început în 2011 și a reușit să schimbe unele regimuri arabe,dând speranță cetățenilor acestor țări că totul se va schimba.
Arabia Saudită a anunțat marți redeschiderea reprezenței sale diplomatice în Siria, o premieră în 11 ani de ruptură cu regimul de la Damasc, izolat din cauza războiului civil care a devastat țara, scrie La Libre Belgique.
Primăvara Arabă a adus atât speranțe, cât și dezamăgiri. A început în Tunisia la sfârșitul anului 2010, s-a extins rapid în țări precum Libia, Egipt, Yemen și Siria în primăvara următoare.
Statul Islamic (ISIS) îi încurajează pe musulmanii ceceni care luptă de partea rusă împotriva Ucrainei să dezerteze și să se alăture filialei sale din Caucaz, potrivit unei proclamații publicate într-una dintre revistele grupării jihadiste.
Pentru a implementa normalizarea relațiilor dintre cele două puteri din Orientul Mijlociu, miniștrii de externe iranian și saudit s-au întâlnit joi, la Beijing, după câțiva ani de tensiune ridicată, notează Le Figaro.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.