În țara asiatică, utilizarea practicii congelarii este în creștere: în 2020 în congelator erau 44.122 gameți, acum sunt 105.523. Între timp, criza demografică devine din ce în ce mai gravă
După un declin în 2020 și 2021 din cauza impactului pandemiei de COVID-19, populația UE a crescut pentru al doilea an consecutiv, de la 447,6 milioane la 1 ianuarie 2023 la 449,2 milioane de persoane la 1 ianuarie 2024, arată Eurostat.
Scăderea drastică a ratei fertilității în Asia de Est a ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea puterilor militare ale regiunii de a-și menține rândurile în următorii ani.
În medie, cele mai mari patru economii ale UE – Germania, Franța, Italia și Spania – ar avea nevoie de fluxuri între 100.000 și 500.000 de migranți pe an pentru a putea menține populația activă la nivelurile actuale, estimează Allianz Research.
Japonia a cunoscut o scădere record a populației sale în 2022, potrivit datelor guvernamentale publicate miercuri, 26 iulie, în timp ce guvernul japonez își înmulțește măsurile pentru a încerca să redreseze o rată a natalității foarte scăzută.
Efectele pandemiei, îmbătrânirea constantă a populației, rata scăzută a nașterilor și lipsa măsurilor care să promoveze natalitatea conduc Europa către o iarnă demografică, se arată într-o analiză publicată în La Gaceta.
Francezii, care în sondaje subliniază cu plăcere pesimismul și lipsa de încredere în viitor, sunt, în același timp, campionii natalității la nivel european, notează Le Monde.
Coaliția de guvernare și-a propus să crească natalitatea în România prin extinderea la nivel național a unui program derulat anii trecuți de fostul primar general Gabriela Firea la nivelul Capitalei.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.