Guvernul Cioloș se laudă cu 7 miliarde de euro intrate în țară în 2016, pentru PSD atragerea de fonduri de la UE a fost un eșec anul trecut, iar nerealizarea veniturilor bugetare pe acest segment este incredibilă. Ce a dus la acest rezultat?
România trebuie să dovedească mai multă flexibilitate în alocarea fondurilor europene dacă vrea o rată mai bună de absorbție pentru a reduce decalajele de dezvoltare față de vestul Europei.
După ce PSD l-a atacat pe ministrul Cristian Ghinea și guvernul de tehnocrați pe tema absorbției mici a fondurilor europene, este rândul comisarului european Corina Crețu să avertizeze că România nu a atras niciun ban în exercițiul bugetar 2014-2020.
Premierul Dacian Cioloș a declarat că România va pierde din fondurile europene alocate în exercițiul financiar 2007-2013 ”undeva” între cinci și șapte miliarde de euro, iar gradul de absorbție se va situa la 60%-70% pe fonduri structurale.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.