Premierul polonez Donald Tusk și-a anulat vizita în Germania, planificată pentru sfârșitul acestei săptămâni, pe măsură ce relațiile dintre cele două țări se înrăutățesc.
Procurorul general continuă să facă cercetări în dosarul de ”sabotaj” asupra conductelor Nord Stream. Ministra de Interne, Nancy Faeser, vorbește despre o „situație complexă”. Potrivit presei, există tot mai multe indicii cu privire la autori.
Rusia acuză țările europene că îi protejează pe cei responsabili de exploziile de la gazoductul Nord Stream, iar ambasadorul Rusiei la ONU subliniază faptul că Occidentul vrea să-i acopere pe adevărații autori ai sabotajului, scrie 20 Minutos.
Serviciile de informații poloneze au negat orice implicare în sabotajul care, în septembrie anul trecut, a dezactivat gazoductele germano-ruse Nord Stream 1 și 2, acțiune în care, potrivit "Wall Street Journal", Polonia ar fi fost folosită ca bază.
Autoritățile norvegiene ar fi în posesia unor clișee care ilustrează prezența în zonă a unei nave militare rusești specializate în operațiuni submarine, cu câteva zile înaintea avarierii celor două gazoducte, asigură cotidianul danez "Information".
Casa Albă a negat categoric că s-a aflat în spatele sabotajului spectaculos al gazoductelor Nord Stream 1 și 2 din septembrie, respingând acuzațiile unui jurnalist de investigație american.
Au fost descoperite noi detalii în urma analizelor exploziilor suspecte din Marea Baltică: ar fi fost posibilă utilizarea roboților implicați de obicei în întreținere și până la 500 de kilograme de tritol, informează ANSA.
Ministra pentru tranziția ecologică și provocare demografică din Spania, Teresa Ribera, consideră că scurgerile de gaze în Marea Baltică de la Nord Stream 1 și 2 sunt semne „clare” ale modului în care Putin joacă permament cartea provocării.
Paza de coastă suedeză a declarat pentru ziarul Svenska Dagbladet că a descoperit o nouă scurgere pe Nord Stream 2 la începutul acestei săptămâni, informează Reuters.
Danemarca și-a pus în stare de alertă infrastructurile energetice, adăugând că este "prea devreme" să precizeze cauzele acestor incidente, foarte rare.
Adevăratul război al lui Putin împotriva Occidentului începuse deja cu câteva luni în urmă prin șantajul tăierilor de petrol și gaze prin conductele de gaze care leagă Rusia de Europa.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.