România și Irlanda sunt obligate la plata către Comisie a unei sume forfetare în cuantum de 3 milioane de euro, respectiv, 2 milioane de euro, pentru că nu au transpus în mod complet, în termenul prevăzut, Directiva privind spălarea banilor.
CCR a decis miercuri că o sintagmă din legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor este neconstituțională, restul sesizărilor fiind constituționale în raport cu criticile formulate.
Comisia Europeană a trimis joi România și Grecia în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de a patra Directivă privind combaterea spălării banilor.
România nu e singura țară care nu se grăbește să transpună această directivă în legislația națională. Alte șapte state au fost îndemnat de Comisia Europeană să ia măsuri în acest sens.
Parlamentul European a aprobat astăzi (20 mai 2015) cea de-a patra directivă europeană împotriva spălării banilor. Potrivit acesteia, țările UE vor fi nevoite să înființeze registre centrale care să conțină informații privind
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.