Pe 20, 21 și 24 februarie 2023, s-au desfășurat la sediul Ministerului Justiției interviurile pentru funcțiile de Procuror General al PÎCCJ, procuror-șef al DNA, respectiv procuror-șef al DIICOT.
Asociația Forumul Judecătorilor din România a anunțat vineri că luat act cu stupefacție de ultimele evoluții publice din România referitoare la sistemul judiciar.
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că cei trei candidați propuși de ministrul Cătălin Predoiu la șefia Parchetului General, DNA și DIICOT, sunt foarte buni și i-a făcut mare plăcere să-i numească.
Premierul desemnat Ludovic Orban i-a luat apărarea președintelui Klaus Iohannis pentru semnarea decretelor de numire a șefilor la Parchetul General, DNA și DIICOT.
Secția de procurori a CSM anunță că va sesiza Comisia Europeană după ce doi dintre membrii săi au fost citați la Secția specială într-un dosar înregistrat în 2018.
Secția pentru procurori a CSM i-a trimis vineri președintelui propunerile ministrului justiției pentru funcțiile de Procuror general, procuror-șef al DNA și procuror-șef al DIICOT. Secția a publicat și motivele pentru care a dat două avize negative.
Procurorii Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, propuse de Cătălin Predoiu la șefia Parchetului General și DIICOT, au primit marți aviz negativ de la CSM.
Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, l-a propus luni pe Bogdan Licu pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general. Tot luni, Predoiu a propus-o pe Maria Magdalena Militaru în funcția de adjunct al procurorului general.
Ministrul justiției a anunțat marți propunerile pentru șefii parchetelor în urma interviurilor derulate: Gabriela Scutea - procuror general, CrinBologa - procuror-șef al DNA și Giorgiana Hosu - procuror-șef al DIICOT.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.