Ministrul justiției a anunțat marți propunerile pentru șefii parchetelor în urma interviurilor derulate: Gabriela Scutea - procuror general, CrinBologa - procuror-șef al DNA și Giorgiana Hosu - procuror-șef al DIICOT.
Bogdan Licu, unicul candidat pentru funcția de prim-adjunct al Parchetului General, a explicat că nu a candidat pentru șefia instituției, deoarece nu a vrut să-i afecteze imaginea, în condițiile în care e acuzat de plagiat.
Cei cinci candidați la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au susținut pe parcursul zilei de joi interviurile pentru postul de procuror-șef, rămas vacant după demiterea Laurei Codruța Kovesi.
Adina Florea s-a retras din procedura de numire la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, după ce numirea ei a fost blocată de șapte ori.
Ministerul Justiției a anunțat luni declanșarea procedurii de selecție pentru propunerea de numire a procurorilor-șefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA și DIICOT.
Cătălin Predoiu a anunțat joi că Ministerul Justiției va declanșa pe 2 decembrie procedura de selecție pentru funcția de procuror general, procuror-șef DNA, procuror-șef DIICOT.
Ministrul justiției va discuta cu cele două asociații ale magistraților care i-au cerut să nu declanșeze procedura de numire a șefilor DNA, Parchetului General și DIICOT până nu se modifică legislația.
Executivul UE a salutat acordul dintre Parlamentul European și Consiliu privind desemnarea fostei șefe a DNA ca lider al proaspăt-înființatului Parchet European.
Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat marți, într-o conferință de presă, suspendarea procedurilor de selecție pentru funcțiile de procuror general al României și de adjunct al membrului național la Eurojust.
Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu au susținut miercuri interviul, în fața unei comisii conduse de ministrul Justiției. Lui Scutea i s-a reproșat participarea la protestul magistraților de la Bruxelles.
Secția pentru procurori a CSM susține că modificările aduse marți de Guvern legilor justiției privind delegarea în funcțiile din cadrul Ministerului Public pentru care numirea se face de președinte, pot afecta grav activitatea parchetelor.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.