Din cei șase candidați înscriși în concurs, ministrul Justiției a ales-o pe Adina Florea, procuror la Constanța. S-a inspirat din raportul lui Toader. Propunerea urmează să ajungă la CSM pentru avizare, iar apoi la președintele României.
Marți sunt programați să susține proba interviuluiultimii trei din cei șase procurori înscriși în cursa pentru fotoliul de șef al Direcției Naționale. Luni au stat alți trei procurori față în față cu Tudorel Toader.
Primii trei din cei șase procurori înscriși în cursa pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție vor susține luni interviul cu ministrul Justiției și comisia sa. A doua grupă este programată marți.
Ministrul Justiției a susținut o declarație de presă în care i-a răspuns procurorului general Augustin Lazăr, cel care a prezentat corespondența cu Ministerul Justiției și CSM pe tema protocoalelor de colaborare dintre SRI și Parchetul General.
Declarațiile ministrului Justiției conform cărora Ministerul Public își desfășoară activitatea cu încălcarea legii sunt considerate afirmații grave de Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Procurorul general, aflat în vizorul ministrului Justiției, a făcut publică corespondența cu Tudorel Toader și spune că există o mare manipulare în spațiul public legat de protocoalele de colaborare.
Nici nu a început bine evaluarea activității manageriale ale procurorului general, iar Tudorel Toader dă indicii clare despre finalul acesteia. Susține că nu știe rezultatul evaluării, dar știe că Parchetul s-a îndepărtat de rolul său constituțional.
Procurorul general Augustin Lazăr a reacționat după ce Inspecția Judiciară a spus că sunt mii de procurori și magistrați cu dosare la DNA. „Ei bine, o să vedeți că o să venim cu o cifră mai mare de magistrați care, pasăminte, au avut dosare.
Ceea ce anunța încă din iuna iulie a fost pus în practică de ministrul Justiției. Toader a declanșat procedura de evaluare a activității procurorului general Augustin Lazăr
Noua selecție se încheie vineri, iar până acum s-au înregistrat șase candidaturi: Paula Tănase, (Galați), Nicolae Lupulescu, procuror militar, Gabriela Scutea, de la Brașov, Andrei Bodean și Adina Florea (ambii Constanța) și Sorin Armeanu (Vaslui).
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.