Refuzul liderilor libanezi de a efectua reformele solicitate și multiplicarea războaielor în Gaza, Ucraina și Sudan, îi obligă pe donatorii pentru Țara Cedrilor să își revizuiască contribuțiile, relatează Le Monde.
O comisie a Parlamentului georgian a respins dreptul de veto al președintei Salome Zurabichvili asupra legii agenților străini, așa-numita lege rusă, relatează Euronews.
Deputații georgieni au adoptat marți, în cadrul celei de-a treia și ultimei lecturi, controversata lege a "influenței străine", în ciuda demonstrațiilor de amploare împotriva acestui text., relatează France 24.
Camera Deputaților, în calitate de for decizional, are luni pe ordinea de zi la dezbatere un proiect de lege ce are ca scop combaterea fenomenului deepfake. Doar că proiectul este criticat de ONG-uri pentru că ar fi o "chinezărie".
Sunt 1.614 de migranți găzduiți în hotspotul de pe insula Lampedusa care, în schimb, are o capacítate maximă de puțin sub 400 de persoane, relatează agenția italiană de presă ANSA.
Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat pentru G4Media că a depus la Biroul Permanent al Senatului o cerere pentru retragerea unui controversat proiect de lege criticat dur de societatea civilă.
Visul Georgian, partidul de guvernământ din Georgia, a anunțat joi că retrage proiectul de lege controversat privind ''agenții străini'', după două nopți de proteste violente, pe fondul criticilor că acest proiect este de inspirație rusă.
Cel puțin 66 de persoane au fost arestate în timpul manifestațiilor de marți din capitala Georgiei, Tbilisi, împotriva unei legi controversate privind media și ONG-urile.
"Nu mai angajați femei!". Din acest moment, organizațiile neguvernamentale naționale și străine din Afganistan vor putea avea doar angajați bărbați, după cel mai recent ordin din partea Guvernului taliban.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.