Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut vineri dimineață ministrului Educației, Ligia Deca, să vină cu soluții privind "criteriile de performanță în învățământ" după dezastrul de la testele PISA 2022.
România nu a înregistrat niciun progres relevant, în cinci ani, față de celelalte țări participante la PISA 2022, evaluarea competențelor de bază a elevilor de 15 ani, organizată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).
Elevii din România au obținut cele mai slabe rezultate din ultimii nouă ani la testele de evaluare PISA, care arată performanțele sistemelor de învățământ din întreaga lume.
Mai multe state membre ale Uniunii Europene înregistrează întârzieri în punerea în aplicare a reformelor socio-politice în sectoare esențiale, cum ar fi educația, arată un studiu al Fundației Bertelsmann. Printre ele și România.
Potrivit OECD, performanța elevilor români la matematică și lectură în anul 2015 s-a îmbunătățit semnificativ față de 2006, însă ne situăm în continuare cu mult sub media testelor PISA, înregistrând un regres față de anul 2012.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.