Spitalele românești au cerut fonduri în valoare totală de 1,25 miliarde de euro pentru dotări și echipamente necesare în lupta cu pandemia de coronavirus, anunță Ministerul Fondurilor Europene.
Suma va fi folosită pentru dotarea spitalului Municipal de Urgență Timișoara cu echipamente, dispozitive sau aparatură medicală dedicată combaterii pandemiei.
Opt proiecte de dotare a spitalelor cu echipamente dedicate luptei anti-COVID au fost semnate săptămâna trecută, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene.
Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a răspuns, în cadrul unei videoconferințe, întrebărilor medicilor cu privire la acordarea stimulentelor financiare pentru medici și la cele referitoare la achiziționarea echipamentelor de protecție.
Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), va lansa în septembrie două apeluri de proiecte în valoare de 968 milioane euro.
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a semnat finanțarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda-Câmpia-Turzii”, ce va fi implementat în 13 localități din județul Cluj.
Ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, a semnat luni contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, împreună cu Ilie Vlaicu, director general al AQUATIM SA.
Comisarul european Corina Crețu a aprobat miercuri alocarea a peste 517 milioane de euro pentru construcția liniei de metro 6 (1 Mai-Tokyo), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.
Comisia Europeană a aprobat modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru a acorda mai multe fonduri pentru proiecte de importanță majoră pentru România.
Uniunea Europeană acoperă aproximativ 30% din costurile de finanțare ale unui proiect ce extinde rețeaua de gaze naturale din nord-estul României pentru alimentarea conductei Iași-Ungheni.
Fondurile europene vor finanța extinderea plajelor de pe litoralul românesc al Mării Negre. Practic, în urma investițiilor efectuate cu ajutorul banilor de la UE, suprafața României va crește cu câteva milioane de metri pătrați.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.