Majoritatea statelor membre UE au dat luni undă verde finală Legii pentru restaurarea naturii în timpul unei reuniuni a Consiliului de la Luxemburg, marcând ultimul pas pentru unul dintre cele mai controversate dosare ale Green Deal.
România a lansat joi prima sa emisiune de obligațiuni verzi, o măsură care era așteptată de mult și vizează diversificarea bazei de investitori în contextul cererii în creștere pentru obligațiunile verzi, anunță Reuters, citată de Agerpres.
Coaliția verde progresistă - formată din mai multe partide mici - a fost lansată luni la București, cu obiectivul de a candida la cele patru runde de alegeri din 2024.
Comisia Europeană a aprobat luni o schemă de ajutoare de stat pentru România în valoare de 149 de milioane euro pusă la dispoziție prin intermediul MRR pentru a sprijini producția de hidrogen din surse regenerabile.
Comisia Europeană a prezentat marți Actul delegat complementar privind taxonomia în domeniul climei. Energia nucleară și gazele naturale au fost acceptate în tranziția către economia verde.
Comisia a decis să trimită România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene din două motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluării industriale și neîndeplinirea obligației de a adopta un program de control al poluării atmosfere.
Comisia Europeană a adoptat miercuri trei noi inițiative care sunt necesare pentru a transpune în practică angajamentele asumate în cadrul Pactului verde european.
Consiliul UE a dat undă verde marți pentru norme mai stricte și mai cuprinzătoare privind taxarea rutieră (Directiva privind eurovinieta) pentru a stimula desfășurarea de operațiuni de transport mai nepoluante și mai eficiente.
Verdoo e o aplicație românească care promite să planteze copaci pe măsură ce o folosești pentru cumpărăturile online. Ea a intrat pe o piață în creștere a soluțiilor tehnologice care vor să contribuie la salvarea planetei.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.