Majoritatea statelor membre UE au dat luni undă verde finală Legii pentru restaurarea naturii în timpul unei reuniuni a Consiliului de la Luxemburg, marcând ultimul pas pentru unul dintre cele mai controversate dosare ale Green Deal.
România a lansat joi prima sa emisiune de obligațiuni verzi, o măsură care era așteptată de mult și vizează diversificarea bazei de investitori în contextul cererii în creștere pentru obligațiunile verzi, anunță Reuters, citată de Agerpres.
Coaliția verde progresistă - formată din mai multe partide mici - a fost lansată luni la București, cu obiectivul de a candida la cele patru runde de alegeri din 2024.
Comisia Europeană a aprobat luni o schemă de ajutoare de stat pentru România în valoare de 149 de milioane euro pusă la dispoziție prin intermediul MRR pentru a sprijini producția de hidrogen din surse regenerabile.
Comisia Europeană a prezentat marți Actul delegat complementar privind taxonomia în domeniul climei. Energia nucleară și gazele naturale au fost acceptate în tranziția către economia verde.
Comisia a decis să trimită România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene din două motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluării industriale și neîndeplinirea obligației de a adopta un program de control al poluării atmosfere.
Comisia Europeană a adoptat miercuri trei noi inițiative care sunt necesare pentru a transpune în practică angajamentele asumate în cadrul Pactului verde european.
Consiliul UE a dat undă verde marți pentru norme mai stricte și mai cuprinzătoare privind taxarea rutieră (Directiva privind eurovinieta) pentru a stimula desfășurarea de operațiuni de transport mai nepoluante și mai eficiente.
Verdoo e o aplicație românească care promite să planteze copaci pe măsură ce o folosești pentru cumpărăturile online. Ea a intrat pe o piață în creștere a soluțiilor tehnologice care vor să contribuie la salvarea planetei.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.