Curtea de Apel Brașov începe vineri audierea martorilor în dosarul retrocedării ilegale a 43.227 hectare de păduri, un sfert din suprafața împădurită a județului Bacău.
Cu 73 444 hectare de păduri afectate de incendii, România a fost țara UE care a suferit cele mai mari pagube produse în zonele protejate în 2019, arată un raport al Comisiei Europene.
Startup-ul românesc Digital Dryads, care a câștigat locul 1 în finala concursului EU Datathon organizat de Comisia Europeană, a fost creat de patru ingineri software.
Pădurea este un element cheie în strategia UE privind biodiversitatea, iar suprafețele împădurite din România sunt gazdă pentru un număr mare de specii. Totuși, pădurile sunt periclitate de tăierile ilegale.
Echipa din România a obținut primul loc în finala competiției EU DATATHON 2020, în cadrul celei de-a patra provocări: "O Europă pregătită pentru era digitală".
Romsilva transmite că un pădurar al Ocolului Silvic Perișor din cadrul Direcției Silvice Dolj a fost agresat sâmbătă de o persoană surprinsă în timp ce tăia ilegal arbori.
UE ar trebui - în opinia Parlamentului European - să promoveze modele de gestionare a pădurilor care urmăresc să asigure sustenabilitatea acestora din punct de vedere economic, social și al mediului.
Noua platformă lansată astăzi reunește un număr mare de părți interesate și expertiză — statele membre ale UE, cele mai importante ONG-uri din domeniul protecției pădurilor, organizații industriale și internaționale și țări din afara Europei.
De la căderea comunismului, pădurile României au fost devastate, chiar și în parcurile naționale unde exploatarea forestieră este ilegală. Un amestec de interese private și corupție de stat au dus la defrișările care amenință biodiversitatea.
17 milioane de puieți vor fi plantați în cadrul ediției de toamnă a campaniei naționale de împădurire ”O pădure cât o țară”, a anunțat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.
Forestierii au recoltat anul trecut un volum brut de 18,904 milioane metri cubi de lemn, cu 558.000 metri cubi mai puțin decât în 2018, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, citate de Agerpres.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.