AUR a acuzat-o luni pe Diana Șoșoacă că a ales să submineze orice efort de construire a unei platforme comune a forțelor naționaliste, întrucât nu a primit la discuții delegația AUR, relatează News.ro.
Nu e o înfrângere ca atâtea care se întâmplă în politică, ci mult mai mult: este eșecul unei strategii urmate de mai bine de un an, prăbușirea rezultatului etalat de nenumărate ori în mitinguri și discursuri parlamentare, potrivit unita.it.
Extrema dreaptă europeană se reconfigurează. Noua cameră care își va începe activitatea pe 16 iulie va avea trei grupuri diferite, față de cele două din legislatura precedentă, potrivit La Razon.
Ieșirea partidului suveran polonez Lege și Justiție (Pis) din grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) este „una dintre opțiunile” viabile, explică agenției ANSA surse interne ale partidului.
Extremiștii de dreapta câștigă teren, estimează serviciile germane de informații. Autoritățile sunt îngrijorate și de riscul crescut de atacuri islamiste, potrivit Les Echos.
Fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, susține că senatoarea extremistă Diana Șoșoacă nu știe pe ce lume trăiește și este finanțată de ruși.
În tagma publiciștilor britanici circulă o anecdotă foarte gustată despre legendarul editor Kelvin MacKenzie de la The Sun, notează gânditorul Douglas Murray în săptămânalul The Spectator.
Proiectul european se confruntă cu provocări ample și riscante, dar știrile despre un val gigantic și de neoprit al extremei-drepte s-au dovedit a fi, sincer, exagerate, scrie Germano Almeida, specialist în politică internațională.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cheamă miercuri seară, de la ora 19:00, la sediul formațiunii extremiste, la dialog toate forțele politice pentru a găsi cea mai bună soluție la alegerile locale.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.