Jumătate dintre cei chestionați în cadrul unui sondaj de opinie național realizat de INSCOP, la comanda News.ro, declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în intențiile de vot, cu 28,7%.
Un sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD îi clasează pe social-democrați pe primul loc în intenția de vot, cu 31%. Pe locul doi se află PNL, cu 21%, iar pe locul trei partidul extremist AUR, cu 19%.
Conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, PSD continuă să conducă în preferințele electoratului, în timp ce PNL și AUR se află într-o competiție strânsă pentru poziția secundă.
Coaliția verde progresistă - formată din mai multe partide mici - a fost lansată luni la București, cu obiectivul de a candida la cele patru runde de alegeri din 2024.
Un sondaj realizat de CURS plasează PSD pe locul I în preferințele românilor la alegeri, urmate de PNL și AUR - ultimele două fiind la o distanță de doar un procent.
După ce miercuri USR și AUR au anunțat că adună semnături pentru a depune o moțiune de cenzură, joi a venit rândul celor din REPER (partidul apărut după ruperea lui Dacian Cioloș de USR) să anunțe că au și eu o moțiune de cenzură.
În acest an, popularitatea partidelor de guvernământ a scăzut pentru prima dată într-o oarecare măsură, rezultă din datele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Idea și remise ziarului ungar "Népszava".
Un sondaj INSCOP realizat în luna iunie arată că PSD conduce în preferințele alegătorilor, deși a scăzut cu 2% în ultimii doi ani. Pe locul doi se situează partidul extremist AUR, urmat de PNL și USR.
Un proiect de lege depus de mai mulți deputați PNL și PSD la Camera Deputaților prevede ridicarea pragului electoral pentru partidele care vor să intre în Parlament de la 5% la 7%.
Un sondaj realizat de The Center, la comanda USR, arată cum se situau partidele politice din România în sondaje la momentul schimbării de premieri de la Palatul Victoria.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.