Camera Deputaților a adoptat marți propunere legislativă pentru completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat. Au fost 213 voturi "pentru", 31 de voturi "împotrivă" și 19 abțineri.
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat miercuri că ”PSD rămâne partidul-stat care refuză să facă dreptate românilor”, întrucât a refuzat să sprijine adoptarea în regim de urgență a proiectului de lege care vizează pensionarii militari.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că un grup de lucru format la Guvern va realiza un set de propuneri pentru a modifica legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, după nemulțumirile legate de noua lege a pensiilor.
Guvernul a aprobat miercuri seară majorarea plafonului de impozitare și în cazul pensiilor militare până în 3.000 de lei, măsura care se va aplica de la 1 octombrie, la fel ca în cazul celorlalte pensii.
În spațiul public au apărut informații potrivit cărora PNL i-a cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, includă și militarii în pensie în calculul neimpozitării pensiilor până în 3.000 de lei.
Proiectul de lege depus de PNL în 2022 privind neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei a fost promulgat joi de președintele Klaus Iohannis, după ce marți a fost adoptat de Camera Deputaților.
Guvernul vine luni cu o măsură complementară recalculării pensiilor, care îi vizează pe cei primesc tichete sociale, medicamente compensate și ajutoare pentru încălzire.
"Reforma sistemului public de pensii mai face un pas și trece în faza de organizare logistică", spune Ministerul Muncii, astfel încât toți pensionarii să beneficieze, în termenul asumat, de prevederile Legii nr. 360/2023.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că, dacă din cauza grevei poștașilor pensiile nu ajung la destinație, șeful Poștei Române, liberalul Valentin Ștefan, va pleca din funcție.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.