Liderii Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) au depus luni, la Palatul Cotroceni, solicitarea oficială prin care îi cer președintelui Iohannis să convoace referendum pentru eliminarea pensiilor speciale
Premierul Marcel Ciolacu anunță marți seară, la România TV, că toate pensiile din România vor crește de la 1 ianuarie cu peste 13%, chiar și cele speciale, care sunt în unele cazuri extrem de mari.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, după ce pachetul de măsuri fiscale a primit undă verde de la CCR, că "ar fi o abordare total neserioasă ca să venim cu alte modificări la Codul Fiscal".
USR acuză Guvernul PSD-PNL că sabotează cu bună știință implementarea programului "Masă Caldă" în școli și-i sacrifică pe copii, unii dintre ei provenind din cele mai defavorizate zone ale țării.
Plenul Camerei Deputaților a votat luni proiectul de lege privind pensiile speciale. Legea a mai fost adoptată în vară de Parlament, dar declarată neconstituțională de CCR. Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent în plen, el fiind și deputat.
Senatul a adoptat miercuri, cu 89 de voturi "pentru", 16 "împotrivă" și o abținere, modificările la legea pensiilor speciale, după decizia Curții Constituționale care a decis retrimiterea proiectului în Parlament.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu va efectua, în perioada 31 august -1 septembrie, o vizită de lucru la Bruxelles. Pe agenda vizitei sunt incluse întrevederi cu oficiali europeni, anunță Guvernul.
Liberalul Theodor Stolojan a declarat, la RFI, că Marcel Ciolacu nu este ”fraierul de serviciu”, ci un premier cu o responsabilitate uriașă, într-un moment critic pentru România.
PSD și PNL vorbeau zilele trecute de o sesiune extraordinară în care să fie modificată legea pensiilor speciale pentru magistrați în acord cu decizia CCR. Însă lucrurile s-au schimbat acum.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.