Șeful PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu are pensie specială și nu va avea niciodată, pentru că și-a dat de fiecare dată demisia înainte de a avea un mandat complet de parlamentar.
USR a anunțat vineri că a depus un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Uniunea invită PSD, PNL și orice altă formațiune care pretinde că dorește echitate între pensionarii români să susțină proiectul.
Curtea Constituțională a României a stabilit, joi, că este neconstituțională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, relatează Agerpres.
Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, spune că în ultimii 6 ani pensiile speciale au crescut cu 73, iar în 2021 au crescut cu încă 8% față de 2020.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, după ședința coaliției, că este de acord cu poziția UDMR ca pensiile speciale pentru aleșii locali să nu fie desființate.
Ministrul investițiilor și proiectelor europene (MIPE) Cristian Ghinea vorbește, în contextul PNRR, de reducerea pensiilor speciale și de modificarea sistemului de taxare a transportului de mărfuri.
Liderii USR PLUS nu văd o problemă în numirea Irinei Alexe în funcția de secretar de stat în MAI, o ”specială” care s-a pensionat din același minister la 42 de ani.
Birourile permanente reunite au decis marți să trimită Comisiei de statut proiectele de lege inițiate de PNL, USR și PSD pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, la finalul unei ședințe a Coaliției de guvernare, că speră ca miercuri să fie votată de Parlament eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.
Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș spune că un proiect mai amplu de eliminare a pensiilor speciale poate să fie mai ușor respins de Curtea Constituțională.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.