Ultimele date statistice ale Autorității Naționale a Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) arată că în România sunt peste 861 de miide persoane cu dizabilități.
Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat contractul de finanțare ”Alternative Therapies in Maramureș and Ivano Frankivsk”, derulat în cadrul Programului Operațional România – Ucraina 2014-2020.
Parlamentul European solicită o cotă privind numărul de persoane cu dizabilități angajate în companii, în special cele mari, și spune că UE ar trebui să dea un bun exemplu cu o astfel de acțiune, informează DPA.
Comisia Europeană a prezentat miercuri o Strategie privind drepturile persoanelor cu handicap care își propune să asigure participarea lor deplină în societate, în condiții de egalitate cu celelalte persoane din UE și din afara acesteia.
Centrul pentru Resurse Juridice și Asociația Tonal atrag atenția asupra situației zecilor de mii de persoane din centrele sociale rezidențiale din România, în contextul COVID-19.
CCR a decis că e neconstituțional un articol din Codul civil, care prevede că o persoană care nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale,din cauza alienației ori debilității mintale,va fi pusă sub interdicție judecătorească.
Circa 1,6% din persoanele internate în centrele rezidențiale de copii, centrele de vârstnici și centrele pentru adulți și copii cu dizabilități au fost infectate cu noul coronavirus, arată datele oficiale. 98 de persoane au decedat.
Persoanele cu dizabilități și vârstnicii din azile și centre rezidențiale reprezintă cea mai vulnerabilă categorie socială în contextul epidemiei de COVID-19, transmite Centrul de Resurse Juridice.
Numărul total de persoane cu dizabilități era de 833.131 la finele lunii iunie 2019, conform datelor Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD).
Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională și de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice invită liceenii cu cetățenie română să participe la programul FLEX 2020-2021.
Fundația Orange a organizat prima conferință de tehnologii asistive din România, în cadrul căreia instituții, business-uri, dezvoltatori, ONG-uri și beneficiari s-au reunit pentru a găsi soluții inovatoare pentru persoane cu dizabilități.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.