Comisia a semnat un contract pentru a pune la dispoziție fonduri în valoare de 2,5 milioane de euro pentru pregătirea unui grup multidisciplinar de cadre medicale care sprijină și asistă unitățile de terapie intensivă în timpul pandemiei de COVID-19.
Potrivit ministrului sănătății, România a trecut prin a doua cocoașă mai agresivă decât primul val al pandemiei de COVID-19. Dacă ar fi fost respectate regulile stabilite în momentul relaxării, 15 mai, nu am fi ajuns în această situație.
Sindicaliști din sănătate au protestat miercuri, la sediul Guvernului, solicitând, printre altele, acordarea sporurilor legale pentru toți cei care lucrează cu pacienți bolnavi de COVID 19 sau suspecți, precum și reducerea programului de lucru.
O asistentă medicală de la Spitalul CFR din Timișoara care nu crede în existența coronavirsului ar putea fi la originea infectării mai multor colegi și pacienți din spital, a declarat medicul Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase Victor Babeș.
Institutul Cultural Român din Londra și Ambasada României în Marea Britanie au organizat un eveniment special de celebrare a contribuției extraordinare adusă de comunitatea românească din Marea Britanie în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.
23 de cadre medicale de la Spitalul Rădăuți din cele 132 care au fost testate au fost confirmate cu COVID-19 și vor fi internate în Secția de Boli Infecțioase.
Diplomele de asistent medical generalist emise de instituțiile de învățământ din România, eliberate anterior datei aderării la Uniunea Europeană, vor beneficia de recunoaștere automată în statele membre ale Uniunii Europene.
Operațiunea de ajutor a Rusiei în Italia în contextul pandemiei de Covid-19 a fost numită ”From Russia with Love”. Ceea ce s-a presupus inițial a fi o acțiune de PR arată mai mult a spionaj, potrivit unor surse EURACTIV Bulgaria.
Toate categoriile de personal sanitar în cazul cărora există riscul să se infecteze cu COVID-19, inclusiv asistenții medicali comunitari și personalul din rețeaua de medicină legală, vor primi stimulentul financiar de 2.500 de lei, anunță MFE.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.