Angajații din Sănătate amenință că vor intra în grevă generală în februarie, nemulțumiți de salarii și lipsa acută de personal din spitale, după ce angajările au fost blocate pentru medici, asistenți și infirmieri.
Directoarea generală a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, a atras atenția joi că nu mai poate fi asigurată continuitatea actului medical din lipsă de personal, având în vedere tăierile de fonduri.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat luni o Hotărâre prin care acceptă oferta de asistență internațională prin care Republica Moldova pune la dispoziția României o echipă medicală.
Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat joi că Guvernul a inițiat un proiect de lege pe care îl va depune în Parlament și care prevede obligarea personalului medical nevaccinat să se testeze periodic din bani proprii.
Ministerul sănătății a elaborat un proiect de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private.
Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că premierul Florin Cîțu nu a mai alocat fonduri pentru plata personalului din centrele de vaccinare încă din luna mai.
Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat sâmbătă că „personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se testează”.
Un proiect de cercetare de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a ajuns să dezvolte roboți cu aplicații medicale care deja sunt folosiți în spitale. Roboții nu înlocuiesc personalul medical, dar îi eficientizează munca.
Comisia a semnat un contract pentru a pune la dispoziție fonduri în valoare de 2,5 milioane de euro pentru pregătirea unui grup multidisciplinar de cadre medicale care sprijină și asistă unitățile de terapie intensivă în timpul pandemiei de COVID-19.
Potrivit ministrului sănătății, România a trecut prin a doua cocoașă mai agresivă decât primul val al pandemiei de COVID-19. Dacă ar fi fost respectate regulile stabilite în momentul relaxării, 15 mai, nu am fi ajuns în această situație.
Sindicaliști din sănătate au protestat miercuri, la sediul Guvernului, solicitând, printre altele, acordarea sporurilor legale pentru toți cei care lucrează cu pacienți bolnavi de COVID 19 sau suspecți, precum și reducerea programului de lucru.
O asistentă medicală de la Spitalul CFR din Timișoara care nu crede în existența coronavirsului ar putea fi la originea infectării mai multor colegi și pacienți din spital, a declarat medicul Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase Victor Babeș.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.