Traficul de internet a crescut puternic în primul semestru pe fondul crizei sanitare, arată datele Agenției de Reglementare din Comunicații (ANCOM). Totuși, veniturile companiilor de telecomunicații au scăzut în aceeași perioadă.
Toate statele membre au lansat un proces de revizuire și de consolidare a măsurilor de securitate aplicabile rețelelor 5G, demonstrându-și astfel angajamentul față de abordarea coordonată definită la nivelul UE, susține Comisia Europeană.
Traficul total de date a crescut în medie, în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în rețelele mobile și cu 20,9% în rețelele fixe, comparativ cu finele lunii februarie, arată datele autorității de reglementare în telecomunicații ANCOM.
Consiliul UE a adoptat în această săptămână un document privind importanța și securitatea tehnologiei 5G, care subliniază că o abordare a securității 5G ar trebui să fie cuprinzătoare și să țină seama de riscuri, inclusiv de „factorii non-tehnici”.
Începând din 15 mai, pentru toate apelurile și mesajele scrise internaționale efectuate în interiorul UE se va aplica un nou tarif maxim: 19 cenți pe minut (+TVA) în cazul convorbirilor telefonice și 6 cenți pe mesaj SMS (+TVA).
Bugetul de stat din 2018 include și venituri din vânzarea de licențe 5G, dar autoritatea de reglementare în comunicații a amânat licitația pentru anul următor.
Numărul de conexiuni 4G înregistrate anul trecut în România a crescut cu 34%, până la 7,7 milioane, deși numărul total al conexiunilor la Internet mobil a scăzut ușor.
Numărul total de conexiuni la internet mobil de bandă largă era de 16,6 milioane la mijlocul anului 2017, cu 13% mai multe decât în urmă cu un an, în contextul dublării numărului de conexiuni 4G.
Executivul UE a deschis o investigație aprofundată după ce autoritatea română de reglementare a propus să mențină actualele tarife de terminare, atât în rețelele fixe, cât și în cele mobile.
Numărul cartelelor active nu a variat prea mult, dar s-au vorbit cu 4% mai multe minute în rețelele mobile din România, arată datele autorității de reglementare.
Conexiunile mobile la internet în bandă largă au crscut susținut în prima jumătate a anului 2015, până la 12,7 milioane, cu 2,3 milioane mai mult față de mijlocul anului 2014, conform celor mai recente date statistice transmise de ANCOM.
Săptămână plină la Strasbourg: numeroase decizii au fost adoptate de eurodeputați la sesiunea plenară. Între acestea, un raport privind simplificarea procedurilor de autorizare a alimentelor noi: insecte și nanomateriale, ciuperci, alge și coloranți.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.