Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, într-un interviu pentru Digi24.ro, legat de un presupus amendament la pachetul de măsuri fiscale care viza naționalizarea Pilonului II de pensii, că nu se atinge nimeni de acesta.
Un amendament introdus la proiectul de lege privind măsurile fiscale viza naționalizarea Pilonului II de pensii, susțin liberalii, care declară că propunerea a venit din partea unei secretare de stat de la PSD în Ministerul Finanțelor.
Ministerul Muncii a publicat în transparență publică un proiect de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative pentru Pilonul II de pensii, conform Economedia.ro.
Pensiile private obligatorii (Pilonul II) au realizat în 2020 un randament mediu de 6,19%, de trei ori mai ridicat decât rata inflației de anul trecut, a afirmat luni Radu Crăciun, președintele organizației ce reunește administratorii de pensii.
Cerințele suplimentare de capital introduse în OUG 114/2018 sunt negociabile dacă administratorii fondurilor private de pensii vor investi în parteneriate public-private și în proiecte de infrastructură, a spus Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor
Guvernul urmează să organizeze vineri o nouă ședință pentru a adopta OUG privind măsurile fiscal-bugetare propuse de ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici.
Măsurile propuse de proiectul de OUG pentru Pilonul II de pensii private desființează de facto acest sistem de economisire a populației pentru vârsta pensionării, transmite APAPR, asociația care grupează administratorii de fonduri de pensii.
Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că Pilonul II de pensii, administrat privat, va fi opțional. Ea a anunțat că va prezenta avantajele și dezavantajele contribuțiilor la Pilonul II de pensii.
După 10 ani de la înființare, fondurile de pensii administrate privat au ajuns la active de 42,7 miliarde de lei, din care 7 miliarde de lei sunt câștiguri nete.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.