Planul de investiții pentru Europa, lansat în 2014, a depășit deja obiectivul de investiții de 500 de miliarde de euro, a anunțat joi Comisia Europeană.
Planul de investiții pentru o Europă durabilă prezentat marți își propune să mobilizeze investiții publice și să contribuie la deblocarea de fonduri private prin intermediul unor instrumente financiare ale UE. Eurodeputații au avut diverse obiecții.
Temerile românilor legate de Uniunea Europeană sunt alimentate de frica de necunoscut, iar cea mai bună metodă de a scăpa de această intoleranță este contactul direct cu societățile din celelalte state europene, apreciază Angela Cristea.
Fondul European de Investiții (FEI) alocă României peste 170 de milioane de euro pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și pentru a credita studenții care vor să-și continue cursurile în străinătate.
Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au semnat un contract de extindere a garanției InnovFin pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), pentru a îmbunătăți accesul la finanțare a companiilor din opt țări central- și est-europene.
Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), care a ajutat la refacerea economică din 2015, a fost prelungit până în 2020 și i-au fost alocați mai mulți bani, în urma votului de marți din Parlamentul European.
Premierul Dacian Cioloș și vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, au dialogat, joi, la București, cu cetățenii români.
Victor Negrescu a explicat pentru EurActiv.ro importanța unui proiect de țară, dar și faptul că încă avem o problemă în a ne cunoaște drepturile și obligațiile în UE. Eurodeputatul S&D spune că România nu a știut să negocieze în criza migrației.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.