Ministerul Agriculturii a postat în transparență decizională un proiect de Ordin pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, documentele justificative, condițiile și modul de implementare a intervențiilor aferente sectorului apicol din cadrul PAC.
Dacian Cioloș și Alin Mituța, membri ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, atrag atenția asupra faptului că Planul Național Strategic pentru agricultură al României (PNS) este un eșec național.
Planul Național Strategic a fost încărcat în sistemul electronic al Comisiei Europene, împreună cu toate documentele aferente, în data de 28 februarie 2022, a anunțat marți Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Planul Național Strategic (PNS) pentru perioada 2023-2027 va fi depus la Comisia Europeană până la finalul lunii februarie, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.
Planul Național Strategic (PNS) trebuie să fie un instrument util pentru fermieri și pentru agricultura României, nu pentru consultanți sau reforme pe hârtie, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.
Nouă dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au transmis Planul Național Strategic până la termenul limită de 31 decembrie. România se numără printre restanțieri, alături de țări precum Germania și Belgia.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.