Peste 1.200 de kilograme de deșeuri din plastic a fost colectată de voluntarii WWF-România în cadrul proiectului „Patrula Zero Plastic”. Plasticul colectat a fost depozitat în țarcurile special amenajate la Mahmudia, Sulina, Sf. Gheorghe și Mila 23.
Comisia Europeană analizează interzicerea ambalajelor din plastic și stabilirea de noi cerințe pentru producători, a declarat comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevicius, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt.
Organizatorii de evenimente sportive sunt tot mai conștienți de impactul asupra mediului pe care le au astfel de evenimente și fac eforturi ca acestea să devină sustenabile, inclusiv prin reducerea și reutilizarea plasticului.
Plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg a aprobat miercuri interzicerea din 2021 a produselor din plastic de unică folosință precum farfurii, tacâmuri sau paie.
Uniunea Europeană vrea să reducă poluarea cu plastic și va interzice comercializarea unor obiecte precum paiele pentru băuturi, tacâmurile și farfuriile sau bețișoarele de urechi din plastic.
Cantitatea de deșeuri dăunătoare din plastic în mări și oceane continuă să crească. Prin urmare, CE propune noi norme la nivelul UE care vizează cele 10 articole din plastic de unică folosință care se regăsesc cel mai frecvent pe în mările Europei.
Oceanele nu sunt poluate numai cu grămezi de deșeuri plutitoare, ci și cu microparticule invizibile de plastic, prezente în pneuri și veșminte sintetice, care afectează ecosistemul și sănătatea, a avertizat IUCN.