RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România, deschide în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Bacău, cel de-al cincilea centru regional de numărare și sortare a ambalajelor SGR.
RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, informează că în primele 6 luni de funcționare a programului a predat către reciclatori 29.000 de tone de ambalaje, adică 85% din cantitatea de ambalaje returnate și colectate de la consumator
Un studiu Reveal Marketing Research arată care sunt atitudinile și comportamentele românilor în ceea ce privește Sistemul de Garanție-Returnare a ambalajelor băuturilor îmbuteliate, care a devenit funcțional începând cu sfârșitul anului trecut.
Comercializarea băuturilor în ambalaje nereutilizabile pentru care nu este percepută garanția de 50 bani, respectiv fără marcajul sistemului de garanție-returnare (SGR), va fi permisă până la sfârșitul acestui an.
Comisia Europeană a lansat o consultare cu privire la un proiect de eliminare treptată a utilizării controversatei substanțe chimice bisfenol A în materialele care vin în contact cu alimentele, inclusiv cutii de plastic.
Românii au fost în 2022, la fel ca și în 2021, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la producția de deșeuri municipale, dar și în ceea ce privește reciclarea acestora, conform datelor publicate joi de Eurostat, citate de Agerpres.
Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) devine funcțional în România, începând de joi, ocazie cu care țara noastră va deține al doilea cel mai mare sistem de acest fel din Europa, după Germania, din punct de vedere al numărului de ambalaje procesate.
Premierul Marcel Ciolacu a transmis luni, la evenimentul de lansare a Sistemului de Garanție-Returnare (RetuRO SGR) că acesta va fi al doilea cel mai mare din Europa, după cel din Germania.
Mai multe țări și ONG-uri de mediu cer interzicerea produselor din plastic de unică folosință și introducerea a unor reguli mai stricte, precum și a altor măsuri ambițioase, transmite Rai News.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.