Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 348 de milioane de euro pentru mai mult de 602.600 de fermieri în contul subvențiilor pe suprafață aferente anului 2020.
Comisia Europeană oferă tuturor statelor membre posibilitatea de a prelungi cu o lună termenul de depunere a cererilor de plată în cadrul Politicii Agricole Comune.
Un număr de 719.895 de fermieri au fost autorizați pentru efectuarea plăților regulare aferente anului de cerere 2019, cu suma totală de 597,2 milioane euro, începând cu data de data de 2 decembrie și până în prezent, a anunțat APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început în această săptămână autorizarea la plată a fermierilor care beneficiază de sprijin pentru bunăstarea animalelor.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a plătit peste 600 de milioane de euro din avansurile pe suprafață pentru un număr de peste 500.000 de fermieri, a declarat vineri Paul Eduard Kmen, director general adjunct al agenției.
Fermierii îi acuză pe ministrul Petre Daea și șeful APIA că le-au promis o subvenție suplimentară de 23 de euro per hectar, din fonduri europene, dar sumele virate sunt mult mai mici, notează portalul Agroinfo.
Fermierii români au depus în campania 2018 peste 866.000 de cereri unice de plată pentru o suprafață de 9,64 milioane de hectare, cu 250.000 de hectare mai mult decât în anul anterior.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește că termenul limită de depunere a Cererilor Unice de Plată, în cadrul Campaniei 2018, este data de 15 mai.
România va atrage în acest an fonduri europene de dezvoltare rurală în sumă de 1,4 miliarde de euro, a declarat miercuri Petre Daea, minisrul agriculturii.
Acordarea la timp a subvențiilor este principalul obiectiv al ministrului agriculturii, care vrea și să extindă programul antigrindină și investițiile în instalațiile de irigații.
Ministrul Agriculturii le-a transmis angajaților APIA din teritoriu, care au protestat joi, nemulțumiți fiind că le vor scădea salariile din 2018, "să fie liniștiți și să muncească", iar subvențiile să plece către fermieri.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.