Comisia Europeană oferă tuturor statelor membre posibilitatea de a prelungi cu o lună termenul de depunere a cererilor de plată în cadrul Politicii Agricole Comune.
Într-un scurt interviu acordat EurActiv, eurodeputatul PNL Daniel Buda a oferit câteva sfaturi fermierilor români în contextul modificărilor la Politica Agricolă Comună în următorul exercițiu financiar multianual.
Președintele României a transmis miercuri un mesaj în cadrul deschiderii celei de-a XXIII-a ediții a Târgului Internațional INDAGRA, mesajul fiind prezentat de către consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.
Europarlamentarul PPE Daniel Buda spune că discuțiile privind bugetul post-2020 și adoptarea politicilor sectoriale sunt "serioase și consistente", dar nu crede că vor fi finalizate până la alegerile europarlamentare din 2019.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a solicitat Comisiei comisarului european pentru Agricultură, Phil Hogan, sprijin prin creșterea avansului pentru plățile directe și dezvoltare rurală pentru a fi acordate în toamna acestui an.
Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget care să fie cel puțin la nivelul celui actual, a afirmat ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul întâlnirilor avute săptămâna trecută cu omologii din Germania și Austria.
Siegfried Mureșan consideră că România are un handicap în negocierile privind viitorul buget cu un premier ca Viorica Dăncilă, mai ales că negocierile vor fi dure, după ce unor state, precum Polonia și Ungaria, CE le-a propus mai puțini bani.
Ministrul francez al Agriculturii vrea să formeze o alianță cu alte state membre pentru a evita reducerea cu 5% a fondurilor destinate Politicii Agricole Comune în bugetul UE 2021-2027, scrie EurActiv.fr.
Daniel Buda (PNL, PPE), membru al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, subliniază că e important faptul că și în viitorul buget UE fermierii vor beneficia de plăti directe pentru a putea rezista pe piață.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.